IELTS

(International English Language Testing System)

Este cel mai popular test de limba engleză la ora actuală și măsoară competența lingvistică a celor care doresc să studieze sau să lucreze în țări în care limba engleză este utilizată ca limbă de comunicare. Instituțiile de învățământ superior, angajatorii, asociații profesionale (de exemplu Colegiul Medicilor dintr-o anumită țară) și agențiile guvernamentale de imigrare solicită dovada competențelor lingvistice în limba engleză ca parte a procedurilor lor de recrutare sau de admitere. IELTS este acceptat pe scară largă în aceste scopuri, în fiecare an administrându-se peste 3.5 milioane de teste. Acesta utilizează o scară de punctaj de la 1 la 9 pentru a identifica în mod clar nivelurile de competență, de la non-utilizator (punctaj 1) la expert (punctaj 9).

IELTS testează abilitățile de citire, scriere, ascultare și vorbire. Testul are două variante, IELTS Academic și IELTS General Training. Pentru a te înscrie la examen, primul pas este să decizi care este varianta de care ai nevoie.

IELTS Academic este destinat celor care au nevoie să demonstreze abilități de limbă în context academic sau profesional în țările vorbitoare de engleză. Astfel dacă obiectivul tău este de a studia într-o instituție de învățământ superior sau dacă trebuie să te înscrii într-o asociație profesională pentru a primi drept de practică în țara respectivă, atunci aceasta este varianta de care ai nevoie.

IELTS General Training este destinat celor care au nevoie să dovedească abilitățile de limbă pentru studii de scurtă durată, pentru angajare sau programe de training în țări vorbitoare de limba engleză. De asemenea, testul reprezintă o cerință obligatorie pentru emigrare în Australia, Canada, Noua Zeelandă și UK.

Posted in Centru Autorizat de Pregătire Examene.