Despre noi

Centru independent din 1993

Centrul de Limbi Moderne – International House din Timişoara s-a înfiinţat în 1992, sub atenta îndrumare a lui John Haycraft – fondatorul International House World Organisation, cu sediul la Londra. A dobândit personalitate juridică în luna mai 1993. International House Timişoara are aşadar o vechime şi o continuitate absolut unice pe piaţa timişoreană. De-a lungul celor peste 30 de ani de existenţă am oferit cursanţilor noştri deschidere către o educaţie şi un stil de viaţă de tip occidental, dezvoltându-le totodată abilităţile de comunicare atât de necesare în contextul actual internaţional.

În 1995, alături de British Council şi alte instituţii din ţară, International House Timișoara a fondat Asociaţia Română pentru Servicii Lingvistice de Calitate QUEST-Romania. Asociaţia QUEST România a fost acceptată ca membru asociat EAQUALS – The European Association for Quality Language Services, care include între membrii săi instituţii prestigioase (British CouncilInternational House World OrganisationUniversity of Cambridge ESOL Examinations , Goethe Institut HQ).

Din 2006, IH Timişoara este centru de examinare al Camerei de Comerţ şi Industrie din Londra (London Chamber of Commerce and Industry).

Vizitează şi: www.ihworld.com

Fondată în 1953

International House este una dintre cele mai mari şi mai vechi reţele de centre de limbi străine din lume. Fondată în 1953 de Brita şi John Haycraft, reţeaua cuprinde în momentul de faţă peste 150 de şcoli în 50 de ţări, pe toate continentele. International House este adepta unor metode inovatoare de predare a limbilor străine, printr-o abordare comunicativă, bazată pe dezvoltarea abilităţilor, pe care o predă profesorilor de engleză din întreaga lume începând cu 1963.

Înainte ca Brita şi John Haycraft să îşi deschidă centrul de limba engleză din Cordoba în 1953, limbile străine se învăţau prin traduceri şi foarte multe exerciţii de gramatică. Era nevoie de luni întregi până ca elevul să aibă suficiente cunoştinţe – şi încredere de sine – încât să poată încerca să vorbească în limba studiată. Soţii Haycraft au considerat că cea mai rapidă metodă de a învăţa o limbă străină este asimilarea naturală – profesorul i se adresează în limba studiată şi tu faci la fel. Fără traducere, cu ajutorul gesturilor, al mimicii şi simbolurilor, metoda lor a dat rezultate şi continuă să se bucure de succes la nivel internaţional.

John Haycraft

Pe lângă cursuri de limbi străine decalitate, International House oferă training pentru profesorii de limbi străine, servicii de training pentru management şi personal executiv, redactare de materiale didactice şi curriculare de limbi străine şi consultanţă în domeniu.

Brandul International House este folosit doar de şcolile afiliate, care respectă standardele de calitate ale IH. Pentru a se asigura de acest lucru, un reprezentant al IH World Organisation vizitează toate şcolile din reţea periodic, urmând o schemă riguroasă de inspecţie. Ei asistă la ore, discută cu profesorii şi cursanţii şi oferă sugestii de îmbunătăţire a performanţei. Criteriile de calitate (Quality Charters) pe care trebuie să le întrunească şcoala se află în permanenţă la dispoziţia cursanţilor, fiind afişate în holul recepţiei